DAYCO je svetski lider u dizajniranju i proizvodnji komponenti pogonskih motora - kaiševa i remenica, za prvu ugradnju u automobilskoj industriju. Na tržištu rezervnih delova, Dayco održava kompletan asortiman visokokvalitetnih komponenti koji se stalno ažurira.

ZUPČASTI KAIŠEVI


DAYCO je vodeći proizvođač zupčastih kaiševa dizajniranih sa inovativnim materijalima, različitih struktura i profila zupčanika kako bi se zadovoljile različite performanse savremenih dizel i benzinskih motora. Dayco pored setova zupčenja OE kvaliteta nudi i ekvivalentne komponente za automobile za potpunu zamenu svih pojedinačnih delova (kaiševi i čvrste komponente). Kompleti se menjaju u skladu sa uputstvima proizvođača automobila.

VIŠEKANALNI KAIŠEVI
Poly-V belts


Višekanalni kaiševi napravljeni su od EPDM (etilen-propilen-dien-monomeri ) materijala i u skladu su sa najnovijim standardima koje zahteva automobilska industrija, garantujući dugotrajnost, pouzdanost, tiši rad i duži vek trajanja. Kontinuirana istraživanja i dosledna saradnja sa svim proizvođačima automobila omogućili su Daycu da stvori kompletne sisteme koji odgovaraju svim tehničkim zahtevima.

KLINASTI REBRASTI KAIŠ
V-belts


Dizajnirani za efikasan prenos snage, Dayco klinasti kaiš kombinuje grubu konstrukciju sa Daycovim patentiranim dizajnom gornjih zupčanika kako bi se osigurale najbolje performanse za vozila i pogone koji i dalje koriste klinaste kaiševe. Klinasti kaiš pruža veću fleksibilnost i povećava protok vazduha, tako da omogućuje niže temperature rada i duži vek trajanja.

ELASTIČAN (RAZTEGLJIV) KAIŠ


Takozvani Stretch raztegljivi kaiševi posebno su dizajnirani za pogone od 2 do 4 tačke za koje nije potrebna zategnutost. Iako izgledaju kao standardni Poli-V kaiševi, veoma se razlikuju. Ovi posebno dizajnirani kaiševi poseduju sposobnosti samozatezanja koje zahtevaju specifični OE delovi. Kod vozila proizvedenih sa elastičnim kaiševima, kaiševi moraju biti zamenjeni istim tipom, nije moguće zameniti ih standardnim kaišima iste veličine.

REMENICE RADILICE I
ŠPANERI


Glavna uloga remenice na radilici je da smanji vibracije i buku motora, kao i da ga zaštiti od oštećenja. Ona se mora zameniti kada je gumeni upijajući deo previše istrošen da bi se smanjile vibracije.

Preporučuje se provera tvrdoće gumenog prstena. Ove Dayco fiksne i automatske komponente za zatezanje moraju udovoljiti rastućim potrebama proizvođača: sve manji radni prostori; visoke temperature; stalni potresi; povećan interval za zamene komponenti.

LANAC SET
Ela belt


Veliko iskustvo Dayca u prenosnim sistemima dovelo je do nastanka novog proizvoda: lanac prenosa. Dugogodišnja tradicija kompanije Dayco i veliko iskustvo u oblasti prenosa, ulaganjem u kvalitet proizvoda, testiranja i pouzdanosi, doveli su do uspešnog stvaranja kompletnog asortimana setova lanaca sa dokazanom snagom i izdržljivošću.

100-godišnje iskustvo kompanije Dayco u pogonskim sistemima omogućava nam da izadjemo u susret potrebama proizvođača i opremimo ih najefikasnijim pogonskim sistemima, kao i da udovoljimo svim njihovim specifičnim zahtevima. Daycova globalna distributivna mreža opslužuje aftermarket izuzetno širokim asortimanom setova ali i pojedinačnih proizvoda.

PORUČI