Kompanija DELGROSSO je osnovana 1951. godine i fokusirana je na proizvodnju automobilskih filtera od 1960. godine, a od 1979. godine plasira na tržište CLEAN filtere za ulje, vazduh i gorivo. Kompanija je ostvarila saradnju sa mnogim proizvođačima automobila i motora, zahvaljujući čemu DELGROSSO dolazi na prvo mesto među proizvođačima filtera za aftermarket tržište.

FILTERI ZA ULJE


Clean filtri ulja, zahvaljujući modernim materijalima i preciznom odabiru filtracionih medija, garantuju odličnu mehaničku i termičku izdržljivost i blokiraju prolazak zagađivača (ostataka sagorevanja kao i ostataka trenja mehaničkih delova). Oni stvaraju nepropusnu barijeru za nečistoće, čime sprečavaju povećanje viskoznosti ulja uzrokovanog nečistoćama i odgovornog za habanje mehaničkih delova motra. Tako CLEAN filteri omogućuju izdržljivost motora na sva mehanička i termička opterećenja.

FILTERI ZA VAZDUH


Ispravan rad motora zavisi od kvaliteta filtera za vazduh. Filteri vazduha proizvodeni su korišćenjem najkvalitetnijih sirovina, najnovijih tehnologija i filtrirajućih medija koje je interno razvio istraživački centar. Pomažu u optimizaciji prave mešavine vazduh-gorivo, smanjujući potrošnju; štite elektronske i mehaničke sisteme - merače zapremine vazduha, vođice ventila i ležajeve ventila; značajno redukuju zvuk motora.

FILTERI ZA GORIVO


Clean filteri za dizel gorivo dostižu stepen filtracije od 5 µm, blokirajući prašinu i nečistoće, odvajajući vodu od goriva i signalizirajući prisustvo vode - garantujući dug životni vek i visoku otpornost na mehanička i termička opterećenja. Smešteni između pumpe goriva i brizgaljki, Clean filteri benzina pružaju zaštitnu barijeru sistema ubrizgavanja za čestice veličine od 3-5 . Tehnološki su napredovali tako da su filtracioni mediji u rangu sa onim najnovije generacije.

Asortiman koji može zadovoljiti sve tehničke i funkcionalne zahteve svih članova automobilske industrije , proizvođače svih vrsta motora za teretna vozila, automobile, industrijska vozila, poljoprivredne mašine, tešku opremu, brodske motore i alatnih mašina.

PORUČI