Kompaniju Castrol je osnovao Čarls “Čirs” Vejkfild, pod imenom “CC Wakefield & Company”.  Čarls je 1899. godine napustio posao u kompaniji Vacuum Oil kako bi pokrenuo novu kompaniju koja je prodavala maziva za vozove i teške mašine.

Na samom početku novog stoleća, Vejkfild se zainteresovao za dva potpuno nova sportska motorna sredstva, automobile i avion. Kompanija je počela da razvija maziva za te nove motore, kojima su bila potrebna dovoljno tečna ulja da rade na hladno prilikom pokretanja i dovoljno gusta da nastave da deluju i na veoma visokoj temperaturi. Wakefield-ovi istraživači su pronašli da se dodatkom jednog dela ricinusovog ulja, biljnog ulja koje se dobija od semenki ricinusa, postiže željeni efekat. Novi proizvod su nazvali Castrol. Pošto je pokrenula inovativno motorno ulje, kompanija “CC Wakefield & Company” je osmislila sponzorstvo kao način da klijenti primete proizvod. Ime Castrol pojavilo se na zastavama i zastavicama na takmičenjima aviona, auto trkama i pokušajima obaranja brzinskih rekorda na kopnu. Do 1960-e godine, ime motornog ulja je skoro zasenilo osnivača kompanije, pa je tako “CC Wakefield & Company” postala jednostavno “Castrol Ltd”. Kompanija Burmah Oil je 1966-e godine kupila Castrol, a 2000-e godine je kompaniju Burmah-Castrol kupio BP.

Danas Castrol razvija i ispituje nove proizvode i modele poslovanja kako bi se prilagodio razvoju održivosti, mobilnosti i digitalizacije. Najnoviji razvoj uključuje između ostalog:

  • Ulja za menjače koja se koriste kod najnovijih električnih automobila;
  • Zajednička ulaganja u razvoj novih digitalnih platformi kao što je mogućnost zakazivanja servisa za automobile putem interneta i još mnogo toga…

Kada su motorna ulja u pitanju, Castrol je razvio tri brenda u okviru kojih možete sa sigurnošću pronaći odgovarajuće ulje za vaš motor, bilo da vam je potrebno mineralno, polusintetičko ili sintetičko ulje.

CASTROL EDGE – NAJSNAŽNIJE MOTORNO ULJE

Castrol Edge je najsavremenija paleta motornih ulja, osmišljena da oslobodi prave performance motora onda kada vam je najpotrebnije. Savremeni motori su manji i efikasniji, ali to nije postignuto nauštrb performansi. Naprednija konstrukcija motora predstavlja pravi izazov za ulje. Ulja moraju biti jača nego ikad da bi to izdržala. Tokom svakog obrtaja motora pojavljuju se kritične tačke trenja, koje nastaju u mikrosekundi i neprestano kruže oko motora koji isporučuje energiju. Ove kritične tačke trenja zajedno mogu da dovedu i do 10% gubitka performansi motora. Kako bi se izborili sa ovim problemom u castrolu su razvili najsavršenije motorno ulje: Castrol EDGE sa tehnologijom Fluid TITANIUM koji fizički transformiše svoju strukturu i postaje čvršće pod ekstremnim pritiskom, razdvajajući metalne delove i smanjujući za 20% trenje koje umanjuje performanse.

 

CASTROL MAGNATEC – NEPREKIDNA ZAŠTITA NAKON SVAKOG POKRETANJA

Ulje Castrol MAGNATEC sa patentiranim DUALLOCK tehnologijom drastično smanjuje habanje motora i pruža neprekidnu zaštitu nakon svakog pokretanja motora u današnjem gustom saobraćaju. Patentirana DUALOCK tehnologija predstavlja rezultat više od 10 godina istraživanja i razvoja tehnologa kompanije Castrol u saradnji sa jednim od vodećih svetskih univerziteta. Ova tehnologija prva na svetu koristi kombinaciju različitih zaštitnih molekula, povezanih na površini tako da čine moćan zaštitni bedem, redukujući habanje tokom zagrevanja i vožnje “stani-kreni” za po 50%.

CASTROL GTX – INŽENJERSTVO TEČNOSTI

Castrol GTX je jedno od najpouzdanijih svetskih motornih ulja, koje još od 1968. godine, kada se prvi put pojavilo, pomaže da se produži životni vek motora tako što štiti motor od stvaranja suspenzije.Teški uslovi vožnje mogu da prouzrokuju nastajanje guste, katranaste supstance koju zovemo suspenzija. Suspenzija može da začepi bitne vodove za ulje motora, a ukoliko se ne očisti, motor gubi snagu i na kraju prestaje da radi. Formula dvostrukog dejstva ulja Castrol GTX uklanja postojeću suspenziju i štiti od stvaranja nove suspenzije, čak bolje nego što to zahtevaju strogi industrijski standardi. Vrhunski učinak ulja Castrol GTX Ultraclean obezbeđuje i do 50% bolju zaštitu od nastanka suspenzije u odnosu na stroge industrijske standarde. Nijedno drugo ulje ne održava tako dobru čistoću motora.

Produžite životni vek vašeg motora izborom odgovarajućeg ulja iz palete Castrol EDGE, MAGNATEC ili GTX koje ćete pronći u našim prodajnim objektima ili putem online prodavnice:

PORUČITE