Banner

BANNER е водечки меѓународен производител на акумулатори кој снабдува преку 60 земји на три континенти. BANNER акумулаторите за прво вградување ги користат производители како што се Audi, BMW, Chrysler, Porsche, Mercedes ... Производите на BANNER го докажуваат својот квалитет од ладниот север на Скандинавија до топлите Афрички савани. Техничкиот перфекционизам и беспрекорната услуга се филозофијата на BANNER. Ова вклучува апсолутна сигурност и во исто време, висока свесност и одговорност кон природата. Производната база на BANNER во Линц, Австрија е меѓу најмодерните, еколошки одговорни фабрики за акумулатори во Европа. Повеќе од 80 години, BANNER е гаранција за производство со највисоки стандарди за квалитет, а за успешноста на компанијата се грижат неколкуте стотици вработени.

STARTING BULL


   

Серијата Starting Bull е докажана и детално оптимизирана марка на BANNER. Како резултат на најнапредната калциум-базирана технологија, Starting Bull нуди 12 типа на акумулатори (од 44Ah до 95Ah) со 4 коморна заштита од истекување и подобрена безбедност благодарение на централниот систем за одвод на издувните гасови и интегрираната заштита од повратно опламенување. Атрактивниот дизајн од прва класа со нови капаци на половите е јасен показател за потенцијалот на овој акумулатор.

ENERGY BULL


Оригинален квалетет за афтермаркет инсталација. Серијата Power Bull е премиум стартен акумулатор на BANNER за модерните возила. Дизајниран е според највисоките стандарди за првично вградување на BMW и VW. Технологијата е базирана на чист калциум – без потреба за одржување, но и со двојна заштита од истекување до агол од 55 степени. Широко покритие на европскиот и азискиот возен парк со 33 типа на акумулатор со моќност од 44Ah до 95Ah. Подобрен систем против повратно опламенување и електростатично празнење.

RUNNING BULL


AGM технологијата се користи за стоп-старт системи со максимални енергетски побарувања и обновување на енергијата при сопирање. Во овој контекст, Running Bull AGM серијата е оптимално решение за возила од премиум и луксузната класа. Достапни се 5 типа на акумулатори со моќност од 60 Ah до 105Ah.

Предлагат се 5 типа с капацитет от 60 Ah до 105 Ah. EFB технологията се използва главно за старт-стоп системи с висока енергийна нужда и без рекуперация на енергията. Running Bull EFB е изборът за всякакви класове автомобили от нисък до висок среден клас. Предлагат се 11 типа с капацитет от 38 Ah до 95 Ah.

POWER BANNER


Акумулатори с оригинално качество за следпродажбено приложение/второстепенно вграждане. Power Bull е премиум стартерен акумулатор на Banner за съвременните превозни средства. Той е проектиран според първостепенните стандарти за първоначално вграждане на BMW и VW. Технология на база чист калций - без нужда от поддръжка. С двойно по-голяма защита от изтичане на наклон до 55 градуса. Широко покритие на европейския и азиатския автопарк с 33 вида акумулатори с мощност от 40 Ah до 95 Ah. Подобрена система за безопасност от обратно възпламеняване и ESD.

BUFFALO BULL


Бордовият акумулатор за търговските превозни средства трябва да изпълнява още по-големи изисквания и нужди. Водачът нощува в автомобила и използва множество електрически консуматори). Нужна е и екстремна устойчивост на вибрации при монтаж на акумулатора в задната част на товарния автомобил. За тези специални изисквания Banner разработва новите Buffalo Bull EFB.

В 2 стандартни размера (корпус B и C) с 190 Ah или 240 Ah. Buffalo Bull SHD PROfessional от своя страна пък е топ продукт, който наистина показва капацитета си при трудни ситуации като stop&go и студен старт. Всъщност Banner е оборудвал Buffalo Bull с непобедими предимства, които го правят идеален за модерни дистрибуционни камиони и автобуси. Покрива изискванията на товарните автомобили от марка Mercedes.

Производствената база на Banner в Линц-Леондинг е сред най-модерните и екологосъобразни заводи за акумулатори в Европа. Вече повече от 80 години BANNER е гаранция за производството с най-високи стандарти за качество. За устойчивия успех на компанията се грижат нейните 810 служители.